Reinigingskuren

Houd je hoofd koel en je voeten warm en vul met mate steeds je darm, houd het deurtje van achteren open en laat de dokter naar de bliksem lopen (oude wijsheid)

Reinigen is een oude natuurgeneeskundige methode om lichaam en geest te ontdoen van afvalstoffen en rust en balans te brengen. In een natuurlijk ritme is de avond en nacht een periode van rust en reiniging, nadat overdag voedingsmiddelen zijn genuttigd. Veel klachten ontstaan door verkeerde eetgewoonten, onregelmatige en teveel eetmomenten, onjuiste voeding en/of een slecht werkend spijsverteringsstelsel. Door te kuren kun je de spijsvertering tot rust brengen en je voedingspatroon weer op orde brengen. Kuren kan heel heilzaam zijn en diep doorwerken.

Bij een reinigingskuur neem je zuivere voeding in kleinere porties en help je lichaam en geest om afvalstoffen goed af te voeren. De spijsverteringsorganen komen tot rust en kunnen zich herstellen. Methoden die worden toegepast zijn zuivere voeding, fytotherapie, therapeutische baden, oefeningen, pakkingen, massages en meditaties. Het is van belang om het kuren aan te passen aan wat je lichaam aan kan. Het hoeft geen streng vasten te zijn, maar kan mild of met een aangepast dieet. Kuren kan je thuis doen met ambulante begeleiding of intern in Friesland. In Friesland werk ik samen met Petra Flantua. Meer informatie is te vinden op onze gezamenlijke website Tara Connection